TICKETING SI ACCES PARCARE
Alte solutii aplicabile pentru obiective turistice si agrementTicketing pentru evenimenteControl acces si pontajSupraveghere video

Logo KeyTicket Parking Solutia KeyTicket PARKING pentru ticketing si controlul accesului in parcare este dezvoltata exclusiv de DEC si se adreseaza deopotriva complexelor rezidentiale, companiilor si hotelurilor (acces pe baza cardului unic fiecarui rezident/angajat, respectiv card vizitator pentru oaspeti), cat si parcarilor cu plata, fie ca este vorba de zona deschisa, sau cladire de parcare.

Solutia KeyTicket Parking este o solutie la cheie si se compune din trei module:

  • sistemul de control al accesului (POC)
  • sistemul de plata a parcarii (POS)
  • sistemul central de software dedicat, pentru management si baze de date.

Accesul in parcare este blocat prin bariere al caror brat poate avea o lungime intre 2,5 m-6 m. Barierele sunt prevazute cu senzori care nu permit inchiderea acesteia cat timp sub bariera se afla un autoturism. In cazul parcarilor subterane ale cladirilor de locuinte sau hotelurilor, accesul poate fi realizat si prin porti automate.

Sistemul central de software pentru management si baze de date pentru raportare, administrare si controlul solutiei de parcare controleaza intregul proces de intrare si iesire din parcare, tine evidenta tuturor autoturismelor aflate in parcare, a momentelor in care s-a realizat accesul in parcare (intrare sau iesire), a sumelor incasate (in cazul parcarilor destinate clientilor ocazionali) si a locurilor libere sau ocupate in parcare la un moment dat.

Pentru accesul in parcare solutia KeyTicket Parking utilizeaza doua variante de control al accesului, functie de tipul de utilizatori.

Varianta 1: Rezidentii si angajatii care au acces regulat in parcare, precum si clientii hotelului, folosesc ca element de identificare un card RFID in baza caruia echipamentele de citire vor identifica clientul si ii vor permite accesul, daca acesta detine un card valid. Perioada de valabilitate si zona de parcare in care se permite accesul sunt stabilite cu ajutorul software-ului livrat in cadrul solutiei KeyTicket Parking.

  • pentru cladirile de birouri: accesul in parcare se face cu acelasi card cu care se face si accesul in interiorul cladirii, respectiv pontajul (oferite de solutia de pontaj KeyPont a DEC-IT).
  • pentru hoteluri: accesul in parcare se poate face cu cardul care permite si accesul in camera (a se vedea solutia de management rezervari si acces pentru hoteluri KeyHotel a DEC-IT). La intrarea si iesirea din parcarea destinata rezidentilor, angajatilor sau clientilor unui hotel, comanda barierelor se face cu cititoare cu tehnologie RFID de diverse tipuri, ce permit citirea cardurilor de la distante cuprinse intre 25cm si 5m, functie de dorintele beneficiarului si tipicul parcarii

Varianta 2: Clientii ocazionali pot avea acces in parcarile destinate lor fie pe baza unui tichet magnetic sau cu cod de bare, fie pe baza unui jeton cu tehnologie RFID care se emite automat, la intrarea in parcare. Iesirea din parcare este permisa numai dupa plata contravalorii parcarii, conform timpului petrecut in parcare. Pentru acele cazuri in care punctul de plata nu este amplasat la iesirea din parcare, sistemul software permite definirea unui interval de timp dupa efectuarea platii in care sa fie permisa iesirea din parcare

  • fie la un punct de incasare cu operator uman
  • fie la un automat tip kiosk de incasare a contravalorii parcarii

Pentru parcarile destinate clientilor ocazionali, comanda barierei la intrare se face dupa emiterea tichetului sau jetonului de parcare, care se emite doar in momentul sesizarii prezentei autoturismului si dupa apasarea butonului de comanda al automatului de emitere. La iesire se afla montat un cititor de tichete sau jetoane care verifica daca sunt indeplinite/respectate conditiile de iesire a vehiculului (a fost efectuata plata, nu a fost depasit timpul maxim permis pentru iesirea autovehiculului dupa efectuarea platii, etc.). Atat intrarea, cat si iesirea din parcare se fac fara interventia factorului uman.

Pentru securitate sporita, oferim ca optiune suplimentara implementarea solutiei de supraveghere video KeyEye a DEC-IT, destinata in special cailor de acces in parcare.