Solutii pentru afaceri durabile

2 iunie 2005

Sursa: Afaceri bihorene   |   Roxana Butiuc & Ariana Olar

Recent, hotelul Continental Oradea a gazduit conferinta "Solutii Eficiente pentru Afaceri Durabile", organizata de Agora Media. In cadrul acesteia s-au prezentat cele mai noi solutii ale diverselor firme din domeniul IT& C, solutii destinate companiilor. Dupa cum reiese din studiul efectuat de Agora, aceste solutii inteligente au eficientizat fluxul de stocuri si au redus costurile cu pana la 40%.

Prezent la conferinta, primarul Petru Filip aduce problema concurentei dupa integrarea UE, afirmand ca "firmele vor trebui sa se reaseze si sa-si gestioneze afacerile altfel decat am fost obisnuiti". Totodata, acesta subliniaza participarea activa a consiliului local, intrucat administratia devine un partener in domeniul IT.

De asemenea, Federatia Patronilor Bihor, reprezentata de Ioan Lucian, afirma ca in contextul in care intrarea in UE este iminenta, mediul de afaceri traieste clipe de agitatie, ridicandu-se numeroase semne de intrebare cu privire la costuri. Pana in momentul de fata, Federatia a fost preocupata in a raspunde la problemele agentilor economici, considerandu-se o parte activa.

Referitor la subiectul integrarii, Daniel Gruia, consilier personal al ministrului MCTI, este de parere ca pentru unii este o veste buna, in timp ce alti agenti economici vor fi afectati de concurenta firmelor din restul Uniunii. Un aspect sesizat de Gruia este lipsa managerilor de proiect, situatie cu care piata romaneasca se confrunta inca. Consilierul a sfatuit de asemenea firmele care doresc sa importe produse IT sa le studieze si pe cele autohtone inainte.

La conferinta au fost prezente numeroase firme din domeniul IT&C: CG&GC, decIT, Infosoft, Brinel, Coface Intercredit, care au prezentat cele mai noi solutii, aduse in vederea crearii unor afaceri durabile.

 
[...]

Solutii inteligente de la DEC

Infiintat in urma cu 14 ani, grupul de firme DEC este o prezenta constanta si in permanenta crestere pe piata de IT. Compania vinde tot ce tine de IT, facand un laitmotiv din implementarea de solutii care vin in sprijinul conducatorilor de firme. Dintre solutiile propuse la seminarul "Solutii Eficiente pentru Afaceri Durabile" de catre Ioan MANG, presedintele grupului de firme, cele mai utilizate sunt: carduri magnetice, control acces, supraveghere video, ticketing, biometrie.

Solutia de control acces si pontaj reprezinta un instrument necesar pentru managerul resurselor umane in cadrul oricarei organizatii. Firma DEC propune o solutie complexa alcatuita din echipamente pentru identificarea persoanelor, echipamente pentru controlul accesului si un software specific realizat cu cele mai noi tehnologii de programare.

Solutii pentru cresterea incasarilor

Solutia ticketing dezvoltata de DEC este aplicabila in cazul strandurilor, stadioanelor si zonelor de agrement. Tehnologia utilizata foloseste tichete de carton cu banda magnetica pentru clientii ocazionali si carduri magnetice sau de proximitate pentru abonati. Tichetele pot fi programate cu una sau mai multe intrari in functie de solicitarea clientului. Pe langa tichetele de hartie si cardurile de plastic, pentru acces pot fi utilizate si dispozitivele RFID, cum ar fi tagurile inteligente sau ceasurile.

Beneficiile solutiei sunt multiple: evidenta clara a intrarilor, eliminarea fraudelor, personalizarea tarifelor in functie de clienti, servicii, solicitari. In ceea ce priveste firmele care au implementat deja solutia, acestea si-au crescut incasarile de aproximativ 4 ori (cel mai mic procentaj de crestere a fost 1,8%).

Supraveghere video cu sute de camere

Pentru supravegherea video, decIT propune o solutie construita pe baza celor mai performante echipamente video, a celor mai rapide sisteme de comunicatie a datelor si a celor mai noi tehnologii hardware si software. Camerele video pot fi fixe, alb-negru sau color, miniaturizate sau camere ascunse in alte dispozitive (senzori PIR, senzori de gaz, etc.).

Oferta companiei cuprinde si camere video cu IP, care se conecteaza direct in reteaua de calculatoare. Solutia de supraveghere video dezvoltata de decIT poate controla sute de camere video, ce pot fi accesate in mod flexibil de catre manager prin intermediul hartii digitalizate, via Internet, pe laptop sau chiar PDA. Domeniile de aplicatie a solutiei pot fi urmatoarele: paza magazinelor, bancilor, caselor de schimb, urmarirea activitatilor din cadrul firmelor, chiar si de la distanta, supravegherea traficului rutier, a activitatilor din incinta scolilor, gradinitelor si altor institutii.

DEC propune de asemenea solutia de automatizare a fortei de munca (pe platforma Windows Mobile sau PalmOS) si cea de management al flotei de transport, pentru un management eficient al stocurilor, cat si al clientilor.

continuare
inapoi la lista articolelor