Camerele de supraveghere castiga teren

6 decembrie 2004

Sursa: Afaceri bihorene   |   Roxana Butiuc

Specialistii de la DEC vin in sprijinul directorilor de firme cu solutii DecIT de supraveghere. Aceste solutii inteligente sunt folositoare acolo unde se doreste o mai buna monitorizare a angajatilor.

Sistemul este compus din camere de supraveghere (alb-negru sau color), lentile fixe sau autoeris (acestea isi regleaza automat luminozitatea in functie de distanta la care se doreste vizualizarea) si din placi de achizitie, care au rolul de a prelua imaginile de la camerele de supraveghere. Conform amanuntelor furnizate de Daniel Pop, inginer in cadrul departamentului de vanzari, inregistrarea se face cu detectie la miscare. Avantajul este ca astfel inregistrarea se face pe hard disk atunci cand se detecteaza miscarea, deci se ocupa mai putin spatiu pe hard. De asemenea, inregistrarea poate fi programata, de exemplu de la ora 7.00 la 16.00.

Placile de achizitie vor trebui instalate pe un PC. Acestea permit vizualizarea in retea, dar si de pe un calculator care nu se afla in unitate, prin intermediul Internetului.

Solutiile de supraveghere sunt utile in magazine, supermarketuri, fabrici, depozite, si, in general acolo unde exista un flux comercial sau de productie. Solutiile de acest tip nu se adreseaza unui segment anume, ci tuturor firmelor in care se doreste o rigurozitate a muncii. Pe langa faptul ca sistemele de supraveghere propuse de DEC ajuta la stoparea furturilor, prin efectul psihologic pe care il exercita asupra angajatilor, acestia devin vizibil mai eficienti.

Desi in cadrul firmelor in care au fost deja implementate aceste sisteme, managerii se arata foarte multumiti, angajatii s-au obisnuit destul de greu cu ele. Aceeasi atitudine o impartasesc si companiile de stat, care au o retinere in a se lasa supravegheate.

Pretul difera foarte mult in functie de numarul camerelor de supraveghere, daca se filmeaza alb-negru sau color sau pe timp de noapte. Fiind importator direct, compania DEC ofera insa preturi foarte avantajoase. In Oradea aceste sisteme sunt deja folosite in mai multe firme cu nume de rezonanta locala: Nova Euro, AB Com, Transilvania General Import-Export, Dorbob, Belcomf International, precum si intr-o serie de ABC-uri. Pe langa sistemele de supraveghere, DEC este autorizat in instalarea sistemelor de alarma pentru imobile.

inapoi la lista articolelor