Solutiile inteligente reduc cheltuielile cu personalul de supraveghere

20 noiembrie 2004

Sursa: Afaceri bihorene   |   Roxana Butiuc

Un calculator nu poate fi mituit. Si nici nu merge cu subalternii la bere. Pe acest fapt se bazeaza si specialistii de la DEC, care propun o serie de solutii inteligente care vin in sprijinul conducatorilor de firme. Este vorba de solutii de pontaj (KeyPont), control acces, ticketing (emitere si validare electronica de bilete si abonamente), supraveghere video si solutii de automatizare a vanzarilor prin agenti (vanzari mobile).

Fiind interesati de monitorizarea angajatilor, directorii marilor companii prefera aceste solutii inteligente in locul unui angajat sau a unei echipe de supraveghere. Avantajele tehnologiei IT sunt multiple. Investitia se face o singura data si se amortizeaza intr-un termen scurt. Constient ca un angajat este subiectiv, directorul isi poate monitoriza direct si eficient personalul, apeland la tehnologia avansata. Aceste solutii sunt recomandate firmelor care au un numar mai mare de angajati. Receptivitatea pietei este destul de buna. Contractele se incheie in functie de fiecare companie in parte, deoarece trebuiesc facute diferite montaje. Solutiile pot fi adaptate in functie de obiectul de activitate sau specificul activitatii agentului economic.

Referitor la impactul pe care solutiile IT il au in cazul firmelor unde au fost deja implementate, angajatii manifesta o oarecare dezaprobare neconvenindu-le sa se stie verificati intr-un mod mai strict decat pana acum. Reactia difera insa in cazul managerului care este interesat de eficienta, de prezenta la locul de munca si de supravegherea procesului de productie.

Conform declaratiilor product managerului Emeric Csengeri, cele mai receptive firme sunt cele cu 200-300 angajati (fabrici de confectii, incaltaminte), iar din cadrul firmelor cu peste 1000 de angajati, reprezentative sunt unele din Bucuresti, Satu Mare si Timisoara, care au implementat cu succes solutii oferite de DEC.

inapoi la lista articolelor