Cartiere rezidentiale securizate

7 septembrie 2006

Sursa: eWeek

Siguranta trebuie sa inceapa de acasa

Securitatea in cartierele rezidentiale este un aspect care merita o atentie sporita atat din partea proprietarilor caselor, cat si din partea constructorilor. Mai intai de toate, o casa noua trebuie sa fie un spatiu in care proprietarii si familiile acestora se pot simti in siguranta, iar tehnologiile actuale reusesc sa inlesneasca obtinerea senzatiei de siguranta de care are nevoie fiecare.

In acest sens compania DEC, cu cea mai indelungata experienta in dezvoltarea solutiilor de control acces din Romania, propune o suita de solutii IT complete care asigura siguranta caselor si a intregii incinte ale unui cartier rezidential, incepand cu retele wireless securizate si pana la solutii de control al accesului, alarmare si supraveghere video.

Controlul accesului in incinta cartierului rezidential se poate face cu bariere montate la intrarea in cartier, astfel incat accesul sa fie permis automat proprietarilor de case din acel cartier, sau vizitatorilor acceptati, pe baza unor carduri inteligente pe tehnologie RFID sesizabile de la distanta: nu va fi necesara coborarea din masina pentru a actiona deschiderea barierei, aceasta actiune avand loc automat cand masina recunoscuta se aproprie de bariera. Controlul accesului presupune managementul iesirilor si intrarilor in spatiul controlat, cu raportari ale identitatii persoanelor si momentelor in care se realizeaza accesul in cartier. Sistemul va genera asadar rapoarte ale actiunilor inregistrate, si orice eveniment nedorit (intrari si tentative de intrare nepermise, iesiri care nu au un eveniment de intrare corespunzator etc.) poate fi depistat.

Pe langa aceasta, proprietarii pot opta pentru instalarea de sisteme de acces pentru casa, cu nivel superior de securitate, pe baza de amprenta digitala. Cum amprenta este unica pentru fiecare persoana (nici macar fratii gemeni nu au aceeasi amprenta), siguranta accesului este strict limitata la membrii familiei si astfel, garantata.

Sistemele de alarma instalate de DEC au caracteristici tehnice superioare, fiind prevazute cu facilitati de notificare inteligente: proprietarii pot fi anuntati prin SMS primit pe telefonul mobil in cazul aparitiei unui eveniment.

 
[...]

Sistemele de supraveghere video sunt construite pe baza celor mai performante echipamente video, a celor mai rapide sisteme de comunicatie a datelor si a celor mai noi tehnologii hardware si software. Gama camerele video pentru care se poate opta este extrem de variata: camere fixe alb-negru sau color, camere de tip speed-dome, camere miniaturizate sau camere ascunse in alte dispozitive (senzori PIR, senzori de gaz, etc.), DEC fiind importator direct si distribuitor al produselor VIDO, realizate cu tehnologie Sony. Pentru redarea si inregistrarea imaginilor, solutia DEC utilizeaza echipamente digitale (DVR) stand-alone sau de retea, care memoreaza imaginile pe hard disk, acestea putand fi ulterior transferate pe echipamente externe de stocare (gen DVD, CD, s.a.).

Software-ul folosit de solutia de supraveghere permite inregistrarea imaginilor fie in mod continuu, fie intre anumite intervale orare prestabilite sau la detectare de miscare in anumite zone ale imaginii. Solutia de supraveghere video dezvoltata de DEC poate controla sute de camere video, ce pot fi accesate in mod flexibil de catre proprietari prin intermediul hartii digitalizate a ariilor protejate. Si pentru ca nu putem fi intotdeauna acasa, camerele pot fi accesate si de la distanta, via Internet, pe laptop, PDA sau chiar de pe telefonul mobil. Parintii pot sta linistiti in orele de serviciu, caci printr-o simpla navigare pe o pagina de internet dedicata vor avea o imagine clara asupra incaperilor prevazute cu camere video si acces la o modalitate rapida de supraveghere de la distanta a copiilor.

O solutie de supraveghere video pentru monitorizarea strazilor din cadrul cartierului rezidential constituie solutia minima de securizare a proprietatilor private. Imaginile vor fi inregistrate si arhivate, putand fi folosite oricand ca dovada in instanta sau la organele de politie. Camerele vor inregistra si pe timp de noapte, zona cartierului rezidential fiind urmarita practic 24h din 24.

Prezenta de 16 ani pe piata romaneasca de profil, firma DEC a implementat numeroase solutii de pontaj, control acces si supraveghere video, avand astfel cea mai indelungata experienta ca dezvoltator de solutii IT. A implementat in premiera in Romania, prima solutie de ticketing pentru ski cu tehnologie RFID (Partia Suior, 2004), precum si prima solutie de ticketing pentru stadioane (Stadionul "Dan Paltinisanu", 2005, cu tehnologie RFID). De asemenea, in portofoliul solutiilor proiectate si realizate integral de compania DEC este si cea mai mare solutie de supraveghere video, control acces si pontaj din Romania. Aceasta solutie a fost realizata pentru grupul de firme Transilvania General Import-Export, si este o solutie complexa care acopera toate platformele industriale din localitatile Sudrigiu, Rieni si Stei, cu peste 700 de camere video si 60 de servere DVR, conectate prin fibra optica la centrul de monitorizare echipat si el cu 60 de servere de monitorizare.

continuare
inapoi la lista articolelor