DEC - o firma tot mai puternica

16 iulie 2002

Sursa: Afaceri bihorene

DEC confirma misiunea pe care si-a propus sa o indeplineasca acum 10 ani cand a fost infiintata: oferirea de solutii, de sisteme la cheie in domeniul tehnologiei informatiei.

Confirmarea vine o data cu cresterea cifrei de afaceri, largirea portofoliului de clienti si extinderea activitatii firmei la nivel national si international.

Prezenta la expozitii nationale si chiar unele de anvergura mondiala, DEC lanseaza acum o oferta de solutii pentru control acces si pontaj - "KeyPont", pentru actualizarea on-line a gestiunii firmelor - "e-mobile", pentru colectarea de date on-line - "e-collect", pentru tiparirea de carduri "CardPrint" precum si solutia pentru tiparirea documentelor tipizate "ActPrint".

La expozitia Systems - cea mai importanta expozitie internationala de software - DEC a fost una din cele 9 firme care au reprezentat Romania. Punand accent pe prezentarea acelorasi solutii DEC s-a asigurat din discutiile purtate cu potentialii parteneri ca produsele pe care le-a realizat recent sunt la nivelul celor de pe piata externa.

"Nu vindem produse! Vindem solutii!"

In cadrul celor doua expozitii a fost prezentata si activitatea de outsourcing dezvoltata de catre grupul de firme DEC.

Traditia se pastreaza in materie de lupta concurentiala: pentru a-si mari cota de piata firmele, indiferent de ramura de activitate, trebuie sa-si exploateze in continuare la maxim competentele distinctive. Doar regulile jocului s-au schimbat...

Pe masura ce afacerile devin mai complexe, pe masura ce viteza si intensitatea schimbarilor cresc, elementul principal, diferentiatorul competitiv in lupta concurentiala poate fi definit ca tot ceea ce furnizeaza cea mai mare viteza de reactie si flexibilitate la modificarile pietei.

Acest diferentiator competitiv este obtinut prin parteneriate cu firme de outsourcing (firme capabile sa asigure acces la cele mai bune practici intr-un anumit domeniu, in cazul nostru in domeniu TI).

DEC este cunoscuta ca firma furnizoare de echipamente, componente de tehnica de calcul, periferice, produse software, de retea si internet ale producatorilor, furnizorilor consacrati. O noua etapa in dezvoltarea firmei o constituie activitatea de outsourcing, activitate care consta in consulatanta si implementare de solutii TI la cele mai inalte standarde in functie de necesitatile si particularitatile reale ale activitatii clientilor.

DEC indeplineste toate conditiile necesare acestei activitati: parteneriate strategice cu firme de talie mondiala in domeniu, acces la cele mai moderne tehnologii, la cel mai nou know-how, personal calificat si cu o experienta de 10 ani pe acesta piata. Iar tendintele de pe piata mondiala impun dezvoltarea unor astfel de relatii utilizator-furnizor de outsourcing.

"Ne asiguram clientii ca la noi pot beneficia de cea mai buna consultanta, cele mai bune echipamente hardware si produse software, in general, de cele mai bune solutii in domeniul tehnologiei informatiei. Mai exact, oferim outsourcing pentru acest domeniu. Nu vindem produse! Vindem solutii! In primul rand oferim consultanta tehnica gratuita clientilor nostri pentru ca dorim ca achizitiile facute sa constituie solutii scalabile si flexibile. Propunem performanta la nivelul care se impune pentru domeniul de activitate al clientului. In acelasi timp punem accent pe necesitatea ca solutiile noastre sa fie capabile sa faca fata si cerintelor de maine ale domeniului respectiv" - declara Ioan Mang, directorul general al firmei DEC.

Solutii pentru tiparire de documente bancare

O solutie aparent simpla este "ActPrint" - aplicatie de gestiune si tiparit ordine de plata si dispozitii de plata valutare externe. A fost dezvoltata initial ca o aplicatie destinata uzului intern pentru facilitarea tiparirii acestor documente.

Succesul inregistrat la expozitia Binary, numeroasele solicitari de achizitie din partea vizitatorilor, parteneriatul cu MB Distribution prin care aceasta aplicatie va fi prezenta in reteaua Metro impreuna cu imprimantele Epson LX 300 sau parteneriatele cu distribuitori regionali (Infosoft, Eltop, etc.) confirma estimarile initiale in ce priveste utilitatea si potentialul pietei de desfacere al acestui produs.

inapoi la lista articolelor